Το PRP χρησιμοποιείται ως ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΟΛΟΓΗ (δηλ. εκτελείται από το ίδιο το αίμα του ατόμου).

Κύριες ενδείξεις PRP

  1. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ-ΑΝΔΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κλινικές μελέτες από διεθνή τριχολογικά κέντρα αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας PRP στην τριχόπτωση και προχωρημένη ανδρογεννητική αλωπεκία ανδρών και γυναικών. Το PRP συντελεί στην ανάπτυξη των τριχών με την αναγέννηση των τριχοθυλακίων, ενεργοποιώντας κυρίως την αναγεννητική φάση του κύκλου της τριχοφυίας, στην οποία τα τριχοθυλάκια υπολειτουργούν.

Με αυτόν τον τρόπο πυκνώνουν τα μαλλιά, αναπτύσσονται φύτρες και έτσι συμβάλλει στην καθυστέρηση εξέλιξης της αραίωσης των τριχών της κεφαλής.

  1. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΛΑΙΜΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Για μείωση λεπτών ρυτίδων και σφριγηλότητα δέρματος

  1. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΑΓΑΔΩΝ (ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ) ΔΕΡΜΑΤΟΣ: βοηθάει την αποκατάσταση των χαλαρών κολλαγόνων ινών και ελαστίνης.
  2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ ΑΤΙΝΩΝ ΕΛΚΩΝ (διαβητικό πόδι)

 

Συνοπτικά περί PRP

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλυφθεί οι σημαντικές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιδιότητες του πλάσματος του αίματός μας. Γενικά, το πλάσμα του αίματος είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα έμμορφα στοιχεία του αίματος όταν διαχωρισθούν με φυγοκέντριση από τα υπόλοιπα στοιχεία του αίματος, συμπυκνώνονται, δηλ. αυξάνεται ο αριθμός τους σημαντικά, και με κατάλληλη ενεργοποίηση εκκρίνουν ειδικές πρωτεΐνες τους ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

Αυτοί οι παράγοντες συντελούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου του δέρματος. Συντελούν στην ανάπλαση και επούλωση των ιστών, των ουλών της ακμής, άμεσα από την πρώτη εφαρμογή.

ΜΕΘΟΔΟΣ PRP

Η μέθοδος γίνεται

  1. Με αιμοληψία παρόμοια με την κλασική αιμοληψία, ακολουθεί
  2. Η φυγοκέντρηση για απομόνωση των αιμοπεταλίων, και
  3. Η ενεργοποίηση και έτσι σε λίγο χρόνο έχουμε έτοιμο το πλάσμα το πλούσιο και το φτωχό με τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια προς θεραπεία. Ακολουθεί με ειδικό εργαλείο Dermapen ή μικροενέσεις σε συγκεκριμένα σημεία η θεραπεία.

Η μέθοδος δεν έχει πανενέργειες γίνεται σε όλες τις ηλικίες και το άτομο αμέσως επιστρέφει στις δραστηριότητές του.

Οι συνεδρίες μπορεί να επαναληφθούν σε 30 ημέρες, δύο ή τρεις μήνες, ανάλογα με την περίπτωση.